Packages

pakej 2010 copy AB.

Tips untuk bakal pengantin..

Apa agaknya tips untuk bakal pengantin memilih fotografer yang tepat bagi majlis bersejarah mereka? Berikut disenaraikan beberapa tips yang berguna untuk anda.

1. Sila cari beberapa fotografer untuk dilakukan perbandingan, mana yang terbaik.

2. Client perlu mengetahui citarasa gaya fotografi mereka sendiri, dan sila pilih fotografer yang menepati citarasa anda.

3. Pastikan anda mendapat fotografer yang anda kehendaki, bukannya dihantar fotografer lain ke majlis anda. Mana mungkin hasil kerja tangan setiap orang sama. Elakkan menyesal kemudian hari apabila hasil gambar tidak menepati seperti mana anda lihat di website fotografer.

4. Client boleh bersikap cerewet dalam mencari fotografer yang sesuai dengan citarasa, TETAPI elakkan cerewet semasa deal dengan fotografer yang sudah dipilih. Kebebasan berkarya perlu diberikan kerana anda sudah memilih mereka.

5. Client sila minta galeri gambar yang banyak daripada fotografer. Ini kerana lumrah untuk fotografer hanya meletakkan 2-3 keping sahaja gambar terbaik mereka, dan pastikan hasil kerja mereka sentiasa berubah dan tidak gaya foto yang sama sahaja setiap masa. Awas! gambar yang selebihnya kita tidak tahu kualitinya. Jikalau boleh, sila dapatkan galeri lebih 30 keping gambar untuk contoh 1 pasangan pengantin. (seperti yang dipraktikkan JOELAILY di galeri flickr http://www.flickr.com/photos/joelaily/sets/)

6. Sila berusaha untuk melihat album sample. Majoriti fotografer hanya menempah album yang paling murah dan paling rendah kualiti, dengan alasan untuk menjimatkan kos. Berlainan di Joelaily Photography, kami hanya menawarkan album antara paling tinggi kualiti di pasaran negara. Kami sanggup menyerap kos pengeluaran yang tinggi semata-mata untuk memberikan album yang bermutu tinggi sahaja kepada pelanggan kami.

7. Pilihlah fotografer yang sesuai, yang serasi dengan anda. Juga adalah penting untuk TIDAK terpengaruh dengan mana-mana fotografer yang suka memburukkan fotografer-fotografer lain. Sebelum termakan hasutan, adalah tidak rugi untuk anda cuba deal dan dengar consultation daripada pelbagai fotografer. Sebab itu, adalah tidak menjadi masalah untuk Joelaily Photography berunding secara bersemuka dengan client dan menunjukkan sendiri kualiti hasil kerja dan album kami.

8. Pilihlah fotografer yang friendly dan boleh berkomunikasi serta bergaul dengan family anda, terutama untuk majlis-majlis besar dan meriah.

9. Call kami and book kami… hehe

12 responses

27 01 2010
nisa

huhu…kawan2 bole kauntim kan…: )

27 01 2010
joelailyphotography

nisa punye pasal ok je…
hehehe…

19 02 2010
nur ain

salam….saya nak tanya pasal pakej di atas…tentang pakej special or basic package….
yang tu ambil gambar time sanding jer ker or include nikah ceremony…because maybe my nikah ceremony same day with majlis kawen…so the price same or different

19 02 2010
joelailyphotography

salam kembali pada cik nurain..
ok..untuk same day event the price is same…

klu ade ape² tipon saja kami…
joelaily sedia membantu…🙂

25 02 2010
EJ

Hi..

U based in Ipoh ke?…

i adore ur pictures…
currently im looking for photographer for my wedding on this coming december…

can you drop me ur quotation… for :

1. Solemnization + Berinai (at the same day and same place)(IPOH)
2. Wedding reception on my side (same place as above jugak…cuma keesokkannye) (IPOH)
3. Option : wedding reception on my fiancee side the next weekend. (KL)

Kalau u ada base kat mane mane in ipoh…, boleh i drop by and nak tengok hasil kerja u?..

Thanks a lot..!😀

25 02 2010
joelaily

hai…yup..we base in ipoh…
thanks for your visit…

for your requested quotation we will send to your email soon…
we are glad to see U where ever in IPOH…as U wish..😀

4 03 2010
cik ita

assalammualaikum…

Special Package tu menarik…untuk booking..how do i go about it..?
Deposit?
Berapa lama album dpt disiapkan..?
Dan utk nikah lain hari dgn wedding, RM250 tu cover smpai selesai majlis nikah?

Thanks…

4 03 2010
joelaily

salam kembali…
terima kasih kerana sudi bertanya…

boleh detailkan sedikit soalan cik ita tak?
jika ingin lebih privacy sila email kami event detail..

4 03 2010
cik ita

ok..done…sudah email to joelaily07@gmail.com tq!

4 03 2010
joelaily

plz reply our email at joelailyphotography@gmail.com
tQ..

14 05 2010
joelaily

Pakej yang dinyatakan di atas adalah pakej yang paling popular disamping banyak lagi pakej lain yang kami tawarkan. Tertakluk kepada beberapa faktor, kami juga turut menawarkan diskaun yang menarik untuk anda. Sila hubungi kami segera untuk maklumat lanjut.

Untuk pertanyaan dan tempahan, sila hubungi Puan LAILY di:019.55.88.980
atau e-mel kepada : joelailyphotography@gmail.com

14 05 2010
joelaily

Dapatkan harga dan pakej penuh melalui e-mail dengan tajuk “Quotation Fotografi oleh (nama anda)” dan hantar ke joelailyphotography@gmail.com dan lengkapkan data majlis anda seperti contoh di bawah. Kami akan menghubungi anda secepat mungkin.

Nama : Haryani Binti Hamdan
Tel No : 012-3456789

Tarikh : 29 May 2011
Majlis : Nikah
Lokasi : Batu Gajah,Perak

Tarikh : 30 May 2011
Majlis : Bersanding
Lokasi : Ipoh, Perak

Kini bukan sahaja untuk perkahwinan, kami juga merakam potret keluarga, rakan-rakan, saudara-mara, jiran-tetangga atau sesiapa jua dimana saja. Bawa saya kemana saja yang anda rasa cantik untuk kami potretkan gambar-gambar riang anda bersama-sama.

Terima kasih

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s




%d bloggers like this: