Solemnization | afiff + intan | pengkalan pegoh,ipoh

21 07 2010

Assalamualaikum..

Buat Afiff dan intan,tahniah dan selamat pengantin baru..untuk pengetahuan korang..intan antara pengantin kami yg sempoi (bahasa skrg ni) ertikate lagi dia ni sentiasa dlm keadaan ceria..gelak je koje nye..ape² pon afiff pon boleh tahan gak..senyum sokmo kate org ganu..

Hari ini kami nak kongsi kisah pasal akad nikah. Betullah kata orang biasanya lelaki akan takut dua perkara. 1 ketika nak bersunat dan 2 ketika nak kahwin (akad nikah). Mungkin kita selalu disogokkan dengan kisah-kisah yang menakutkan dari orang-orang tua kita. Itu yang macam-macam perihal kita boleh tengok ketika majlis pernikahan.

Bila bercakap pasal akad, orang akan bertanya pasal bilangan. Pengalaman saya, sekali lafaz itu biasa, 2 kali lafaz sangat biasa, 3 kali jarang berlaku dan angka 4 dan seterusnya tidak pernah langsung. Jadi percayalah ianya mudah tidak seperti yang bakal pengantin selalu gambarkan. Mungkin satu tips untuk anda tenang ialah pandang semua sekeliling anda terutamanya photographer anda..hehee..

Jadi relax dan enjoy, rugi kalau anda asyik melayan debaran itu tanpa merasai keindahan majlis pernikahan anda..
thank you,harigatok hozaimass…

** nota kaki : time nikah afiff ni ramai sangat² saudara mara pengantin…
mana tak nye ade 8 pasangan pengantin nikah malam tu kat masjid pengkalan pegoh..
1 pangalaman baru bagi kami…

nikah afiff

nikah | afiff + intan

nikah | afiff + intan

nikah | afiff + intan

nikah | afiff + intan

nikah | afiff + intan

nikah | afiff + intan

nikah | afiff + intan

Happy Wedding with joelaily
Laman blog rasmi : https://joelailyphotography.wordpress.com
Koleksi gambar @ Flickr: http://flickr.com/photos/joelaily/sets
YM : ajat_amatjoe@yahoo.com
Email : joelailyphotography@gmail.com
Call/Sms : 019.57.123.57 | 019.55.88.980


Actions

Information

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s




%d bloggers like this: