www.joelaily.com

10 08 2010

salam..setelah 4tahun menumpang akhirnye dapat gak dotkom sendiri..
joelaily dengan rasa rendah diri ingin menjemput hadir kerumah baru kami di www.joelaily.com

selamat datang ke laman sesawang kami..hehee





outdoor portraiture | afiff & intan | tanjung rambutan

27 07 2010

Assalamualaikum..akhirnye selesai sudah posting untuk afiff dan intan..
terima kasih kerana memberi kepercayaan kat kami sebagai wedding photographer dihari bahagia anda..
kepada korang yang tak jemu² tengok blog ni..sama² kita nantikan pengantin² yg akan datang..hehee..macam biasalah ye..
sama² kita layan gambar outdoor portraiture mereka ni..

outdoor portraiture | afiff & intan

outdoor portraiture | afiff & intan

outdoor portraiture | afiff & intan

outdoor portraiture | afiff & intan

outdoor portraiture | afiff & intan

outdoor portraiture | afiff & intan

outdoor portraiture | afiff & intan

Happy Wedding with joelaily
Laman blog rasmi : http://joelailyphotography.wordpress.com
Koleksi gambar @ Flickr: http://flickr.com/photos/joelaily/sets
YM : ajat_amatjoe@yahoo.com
Email : joelailyphotography@gmail.com
Call/Sms : 019.57.123.57 | 019.55.88.980





majlis persandingan | afiff & intan | tambun,ipoh

26 07 2010

Assalamualaikum..so kali ni kami nak kongsi,
sedikit suasana semasa dirumah afiff..event kat umah afiff lain sikit sbb diaorang pakai 2 baju..
hehe..1 masa sanding,1 lagi masa outdoor portraiture..
kalau nak tengok baju ape yg diaorg pakai dan gambar² outdoor portraiture tunggu le post selepas ni..hehe..so macam biasa kita layan gambar² ni..salam..

majlis pesandingan | afiff & intan

majlis pesandingan | afiff & intan

majlis pesandingan | afiff & intan

majlis pesandingan | afiff & intan

majlis pesandingan | afiff & intan

kredit kepada zahid dia wedding planner utk wedding ni..

majlis pesandingan | afiff & intan

Happy Wedding with joelaily
Laman blog rasmi : http://joelailyphotography.wordpress.com
Koleksi gambar @ Flickr: http://flickr.com/photos/joelaily/sets
YM : ajat_amatjoe@yahoo.com
Email : joelailyphotography@gmail.com
Call/Sms : 019.57.123.57 | 019.55.88.980





outdoor portraiture | afiff & intan | taman botani,ipoh

23 07 2010

Assalamualaikum..
post kali ni kami upload sikit gambo² outdoor portraiture afiff & intan..
lokasi outdoor kali ni tidak jauh dari rumah intan,iaitu taman botani..
(hehee..dekat rumah kami pon)
so tak tau le nak cerita mcm ne kat post ni..ape² pon kita same² le layan gambo² ni ye..
jumpe lagi nnt dipost² yg akan datang..

outdoor portraiture | afiff & intan

outdoor portraiture | afiff & intan

outdoor portraiture | afiff & intan

outdoor portraiture | afiff & intan

outdoor portraiture | afiff & intan

outdoor portraiture | afiff & intan

outdoor portraiture | afiff & intan

outdoor portraiture | afiff & intan

**nota kaki : hehee..post utk afiff & intan ni ade lagi 2..
persandingan kat rumah afiff dan outdoor di tanjung rambutan..
menarik kerana ade ?????….hehhe..sama² kita tgu nnt ok..salam..

Happy Wedding with joelaily
Laman blog rasmi : http://joelailyphotography.wordpress.com
Koleksi gambar @ Flickr: http://flickr.com/photos/joelaily/sets
YM : ajat_amatjoe@yahoo.com
Email : joelailyphotography@gmail.com
Call/Sms : 019.57.123.57 | 019.55.88.980





persandingan | afiff & intan | pengkalan pegoh, ipoh

22 07 2010

Assalamualaikum..
Ada orang cakap pengantin lelaki susah untuk senyum. Dan ada juga org cakap kalau dapat pengantin lelaki yang senang senyum maknanya anda seorang photographer yang sangat bertuah. Ye ke? hehee.. Memang kami bertuah mendapat pasangan ini. Sangat ceria dan romantis. Dari hari majlis sampailah ketika edit gambar kami tersenyum je tengok gambar² diaorang ni.

wedding event | afiff & intan

wedding event | afiff & intan

wedding event | afiff & intan

wedding event | afiff & intan

wedding event | afiff & intan

wedding event | afiff & intan

wedding event | afiff & intan

wedding event | afiff & intan

wedding event | afiff & intan

** nota kaki : Bila bercakap pasal suruh senyum semua orang ingat pengantin mesti muka serius raja le katekan mana ade raja senyum²,sengih²,gelak²..ye betol tu raja kapor..hehe..RAJA kepada sesuatu kerajaan..tapi raja sehari lain..rugi rasanya anda terlalu serius bila bergambar sbb dlm album nnt tak nampak anda sedang bergumbira dihari bahagia anda..percayalah…hehee..

Happy Wedding with joelaily
Laman blog rasmi : http://joelailyphotography.wordpress.com
Koleksi gambar @ Flickr: http://flickr.com/photos/joelaily/sets
YM : ajat_amatjoe@yahoo.com
Email : joelailyphotography@gmail.com
Call/Sms : 019.57.123.57 | 019.55.88.980





Solemnization | afiff + intan | pengkalan pegoh,ipoh

21 07 2010

Assalamualaikum..

Buat Afiff dan intan,tahniah dan selamat pengantin baru..untuk pengetahuan korang..intan antara pengantin kami yg sempoi (bahasa skrg ni) ertikate lagi dia ni sentiasa dlm keadaan ceria..gelak je koje nye..ape² pon afiff pon boleh tahan gak..senyum sokmo kate org ganu..

Hari ini kami nak kongsi kisah pasal akad nikah. Betullah kata orang biasanya lelaki akan takut dua perkara. 1 ketika nak bersunat dan 2 ketika nak kahwin (akad nikah). Mungkin kita selalu disogokkan dengan kisah-kisah yang menakutkan dari orang-orang tua kita. Itu yang macam-macam perihal kita boleh tengok ketika majlis pernikahan.

Bila bercakap pasal akad, orang akan bertanya pasal bilangan. Pengalaman saya, sekali lafaz itu biasa, 2 kali lafaz sangat biasa, 3 kali jarang berlaku dan angka 4 dan seterusnya tidak pernah langsung. Jadi percayalah ianya mudah tidak seperti yang bakal pengantin selalu gambarkan. Mungkin satu tips untuk anda tenang ialah pandang semua sekeliling anda terutamanya photographer anda..hehee..

Jadi relax dan enjoy, rugi kalau anda asyik melayan debaran itu tanpa merasai keindahan majlis pernikahan anda..
thank you,harigatok hozaimass…

** nota kaki : time nikah afiff ni ramai sangat² saudara mara pengantin…
mana tak nye ade 8 pasangan pengantin nikah malam tu kat masjid pengkalan pegoh..
1 pangalaman baru bagi kami…

nikah afiff

nikah | afiff + intan

nikah | afiff + intan

nikah | afiff + intan

nikah | afiff + intan

nikah | afiff + intan

nikah | afiff + intan

nikah | afiff + intan

Happy Wedding with joelaily
Laman blog rasmi : http://joelailyphotography.wordpress.com
Koleksi gambar @ Flickr: http://flickr.com/photos/joelaily/sets
YM : ajat_amatjoe@yahoo.com
Email : joelailyphotography@gmail.com
Call/Sms : 019.57.123.57 | 019.55.88.980





outdoor portraiture | wazir & fauziah | tanjung rambutan

9 07 2010

assalamuakaikum..selamat pengantin baru kepada wazir & fauziah..
semoga kekal keakhir hayat..terima kasih kepada chaon (abg wazir) yg sudi beri kerjasama semasa sesi photography..
siap belikan air jambu lagi…hehee..sempat jugak ke chaon dgn wife dia posing sikit² kat atas trak ketapi utk bg contoh posing kat adiknye..kredit juga kat wife chaon sebab bagi dorongan kat fauziah pada sesi ni..fauziah ni pemalu sikit org nye..
nak cite banyak pon tak reti..so mcm biasale kita layan je..

outdoor portraiture | wazir & fauziah

outdoor portraiture | wazir & fauziah

outdoor portraiture | wazir & fauziah

outdoor portraiture | wazir & fauziah

outdoor portraiture | wazir & fauziah

outdoor portraiture | wazir & fauziah

outdoor portraiture | wazir & fauziah

outdoor portraiture | wazir & fauziah

Happy Wedding with joelaily
Laman blog rasmi : http://joelailyphotography.wordpress.com
Koleksi gambar @ Flickr: http://flickr.com/photos/joelaily/sets
YM : ajat_amatjoe@yahoo.com
Email : joelailyphotography@gmail.com
Call/Sms : 019.57.123.57 | 019.55.88.980








Follow

Get every new post delivered to your Inbox.